Oppdag hvordan du kan få toppkarakterer med bedre motivasjon hele semesteret
Hvert semester er lik det forrige. Vi starter de første ukene med mye motivasjon og energi. Motivasjonen er på topp.

"Jeg er klar for toppkarakterer!" sier vi. Etter noen få uker, skjer det noe. Livet begynner å ta over. Studiene føles ikke like viktige, eller gøy lenger. Det er ikke noe som "brenner på dass", (det haster ikke) derfor kan vi utsette lesingen et par dager. 

"Jeg starter tidlig i morgen" sier vi. Når den morgenen kommer, er vi trette og lover å ta det igjen etter skolen. Forelesningene er ikke like spennende som de var første uka, og noen fag har blitt direkte kjedelige. 

Etter alle forelesningene er ferdige for dagen, møtes skolelysene for å lese i grupper. Det orker vi ikke. Skulle egentlig tatt igjen det som ikke ble lest i dagmorres, men vi orker det ikke. 

"Jeg starter tidlig i morgen" sier vi igjen...

Plutselig har dagene blitt til uker, og ukene til måneder. Det er begynnelsen av eksamensperioden, og vi føler vi ikke kan noenting. 

"Shit! hvor ble semesteret av??". 

Dette skjer titalls tusen studenter i Norge hvert eneste semester. Motivasjonen er ikke noe vi kan ta som en selvfølge. Vi må ha en plan. Hvis ikke, blir det bare mye slit og arbeid. Ingen vil det.

Hvis man gjør det samme som alle andre, vil man får det samme som alle andre. Vet du hva? Alle andre har en helt jævlig følelse som bygger seg opp mot eksamen. 

En klump i magen man prøver å skjule med fest, tv, og trening. Alle vet eksamen kommer. Det virker håpløst.

Men det finnes håp! 

Det er noe med motivasjon som de færreste skjønner. De fleste venter på at motivasjonen skal komme av seg selv. Noen smarte studenter har skjønt en enkel metode, som krever mindre arbeid. Den metoden handler om å holde motivasjonen gjennom hele semesteret. 

For å "ha ting på plass" før eksamensperioden, må man vite hva man skal gjøre. Det enkleste i verden er å si "jeg tar det i morgen". Problemet med dette er at i morgen blir ikke bedre enn i dag. Det betyr at vi må ha en plan for å bli raskere ferdig med det som er nødvendig. 

Har du hatt eksamen på universitet eller høyskole i Norge? Hvis ikke, har du noe å "glede deg" til. Det er da alle vanlige studenter sitter hele dagen på skolen i ukesvis, river seg i håret, og får magesår av bekymringer. Alle studenter føler dette. Noen mer enn andre. 

Se for deg eksamensperioden. Forelesningene, som vanligvis var halvfull, er nå stappfull. Grupperom må bookes mange dager i forveien, og lesesalen er full av folk. Du må bruke øreplugger for å døve ned lyden av han som spiser knekkebrød ved siden av deg, hun som snufser konstant, og de to som tror lesesalen er en pratesal. 

Det er umulig å konsentrere seg når andre bråker. Det føles helt jævlig å måtte sitte sammen med en haug stressede studenter som ikke har lest noenting. Eksamensnervene på skolen er så tydelige at det dugger på vinduene i lesesalen. Alle er stresset.

Men du stresser ikke. Du er helt avslappet.

Du vet at det å få toppkarakterer innvolverer at du tar ansvar for resultatene dine. Andre studenter kommer med unnskyldninger etterpå, istedet for å ta tak i problemene før de oppstår. 

Superstudenter skjønner at motivasjon er noe man må styre selv. Det er ikke noe man kan overlate til tilfeldighetene. De vet at uten motivasjon er man nesten garantert dårlige karakterer. 

Det du trenger er en enkel rett-frem metode for å holde motivasjonen hele semesteret.

En enkel oppskrift for hva de beste gjør for å bli motivert, og holde på motivasjonen gjennom hele semesteret. 

Kunne du tenkt deg å forstå
 • Hvordan bli motivert i kjedelige fag?
 • Hvorfor noen blir raskere ferdig enn andre?
 • Hvorfor man bare er motivert av og til?
 • Hva som skiller en motivert og en slapp student?
 • Hvorfor alle tror motivasjon er vanskelig? 
For å få toppkarakter på eksamen, må du komme deg gjennom pensum. Det nytter ikke å bare gå i alle forelesningene, og så forvente gode karakterer. Det krever innsats. Problemet er bare at de fleste studenter bruker den arbeidsinnsatsen på feil steder. De bruker tid og energi på å bekymre seg, og lese på feil pensum.

Det er enkelt å unngå de største fallgruvene, så lenge du åpner øynene og ser hva som skjer. 

Løsningene er som regel enklere enn mange tror, og derfor er det også enklere å oppnå innsatsen som må til for å få toppkarakterene.

Hvis du ønsker deg toppkarakter på eksamen, er det helt nødvendig å være motivert gjennom semesteret.
Prøv boken "Studentkoden"
Norges første motivasjonsbok for studenter. En bok for de som ønsker toppkarakterer, men har en lei uvane av å utsette studiearbeid altfor ofte...
Prøv gratis i 14 dager!
Gratis frakt med sms-sporing. Prøv den gratis i 14 dager. Hvis du velger å beholde boken etter 14 dager vil du motta en faktura på 399,- 
Vi må være motivert og lese på fagene..
 • Selv om fagene er kjedelige
 • Selv om foreleseren er tørr og kjip
 • Selv om oppgavene føles umulige
 • Selv om de andre sliter like mye som deg
Det som ingen snakker om, er hvor enkelt det er å oppnå langsiktig og varig motivasjon! Du må vite hva du vil, og så følge et par viktige prinsipper. Store problemer, som motivasjonsproblemer, har enkle og elegante løsninger. 

Gjennom boken "Studentkoden" vil du se disse enkle løsningene for motivasjon. Det er en kort bok på 98 sider. Den viser deg løsningen for å få varig motivasjon som student. Boken består av det du trenger for å forstå og gjennomføre enkle metoder for å oppnå varig motivasjon.

I boken får du enkle teknikker og verktøy for å oppnå motivasjon, og beholde den gjennom hele studietiden!

I boken vil du oppdage:
 • Hvordan sette små mål for å få toppkarakterer (s.58)
 • Hvordan strukturere studiehverdagen (s.65)
 • Hvordan andre studenter kan gi deg motivasjon (s.76)
 • Forskjellen på frivillig og tvungen læring (s.17)
 • Hvordan unngå tidsklemma som student (s.89)
 • Unngå å bruke viljestyrke for å komme i gang med lesingen (s.35)
 • Nøkkelen til et enklere studentliv (s.10)
 • Utsettelser skaper onde sirkler (s.28)
Prøv gratis i 14 dager!
Gratis frakt med sms-sporing. Prøv den gratis i 14 dager. Hvis du velger å beholde boken etter 14 dager vil du motta en faktura på 399,- 
 • Unngå ekstraarbeid fordi fordi du utsetter studering
 • Se hvordan du kan strukturere arbeidet for å ha det gøy
 • Hvordan unngå "jeg tar det i morgen"-syndromet
 • Hvorfor motiverte studenter får enklere toppkarakter
 • Se hemmeligheten til den gode følelsen etter eksamen
 • Komplett strategi for å få bedre struktur på hverdagen, selv om du liker å sove lenge...
Torkel Guttormsen
Forfatter og coach med fokus på mestring og motivasjon
Mange sliter med motivasjonen under studiene. Torkel oppdaget at mangelen på innsatsvilje ikke handlet om latskap eller lav intelligens. Motivasjon handler om engasjement og fokus på resultater. I boken Studentkoden tar han leseren gjennom den populære verktøyet "Morosirkelen".
ToppkarakterSystemet - Et prosjekt av Idéklekkeriet AS